Fly gebruikt gewoon boerenverstand hoor!

Wat is er toch rond te doen, welk aura krijgt Fly (Kamp Waes) intussen aangemeten?

Meer nog, hoe komt het dat wat hij zegt en doet vernieuwend lijkt? Fly gebruikt namelijk een niet zo ongewone nuchtere logica als het op leidinggeven aankomt.

Het is ook duidelijk dat zijn leidende stijl een bepaalde aantrekkingskracht geniet. Alsof mensen er iets in herkennen dat ze kwijt waren en/of op de werkvloer niet zo vaak meer tegenkomen. Als je het mij vraagt, gebruikt Fly zijn boerenverstand. En wat is dit dan?

Enkele basisingrediënten herken ik wel in de stijl van Fly, nl:

Intuïtie

Dat is trouwens niet zomaar een flue begrip en dat leg ik onderstaand graag verder uit!

Spreken in heldere termen

Eenvoudigweg: zeggen wat er gezegd moet worden. Vaak is dit ook: zeggen wat anderen denken.

Nooit enkel bedoeld om iemand in zijn/haar hemdje te zetten, wel om positief confronterend te zijn. Wetende waarom je zegt wat je zegt. welk doel je wenst te bereiken met je communicatie.

Fly is een mens, niet één of andere goeroe (wel met een aura :-))

Geen opzwepende scène, noch taal. Wel sprekend vanuit het hart met een duidelijke gerichtheid naar het behalen van een doelstelling. Stevig uit de hoek durven komen, nuanceren met humor.

Ik had beloofd nog meer te vertellen over intuïtie. Ik citeer hierbij graag Felix Corthouts & Roland Vermeylen uit Leerzinwekkend: “Intuïtie. Het oogt simpel, maar is het niet, want intuïtie is niet aangeboren. Het is het vakmanschap dat door veel ervaring, falen en proberen ontwikkeld is tot een vanzelfsprekende instelling. Intuïtief handelen oogt moeiteloos, maar is niet moeiteloos verkregen. Alertheid voor wat er zich tussen mensen afspeelt is een vereiste om een proces effectief te begeleiden. Een vaardig trainer herkent zelf snel wat er zich in de groep afspeelt.”

Mensen/medewerkers missen vaak het soort leiders met visie waarin ze zich herkennen als mens. Dit heeft Fly als leider wel met overschot. Chic dat hij dit ook buiten zijn SF missie deelt!